söndag 30 oktober 2016

Sol, trädgårdsfix och nya smaker

Alltså tyckte ni också att det kändes lite ovant när vi fick soligt väder igen? Husse undrade vad det var för en konstig lampa som bländade honom när han körde bil 😂 Matte svettas nästan på nätterna igen. Ja, vi drabbades av några i-landsproblem innan vi vande oss.


Sedan senast så har husse haft jobbvecka. Mattarna och lillhusse testade att gå på babycafé med boktugg på Malmslätts bibliotek. Jättetrevligt! Bibliotekarien som håller i det hela är väldigt duktig och tipsar alltid om sådant som händer. Det var både saga och sång och så lite fika. Och fika tycker vi alltid om! På fredagen åkte de sedan och lekte med en av bästa kompisarna på Leos lekland för första gången. Lillmatte är ju inte den som kastar sig in i saker utan provar lite mer försiktigt, men det gick riktigt bra och när det var dags att åka hem ville ingen av tjejerna det. Vi får helt enkelt göra om det snart igen!


Till helgen blev det så äntligen dags att beskära fruktträden. Lite sent kanske, men så har hösten varit rätt sen också. Morfadern kämpade på i regnet och det blev en rejäl och välbehövlig putsning. Beskärningen av hallonbuskarna tog matte några dagar senare. Vädret inbjöd inte till så mycket uteaktiviteter. De tvåbenta roade sig med kortspel vilket lillmatte gärna var med på när hon inte lyckades dra med någon på lek.


Ja sedan följde en vecka då matte och lillhusse for på klädparty, husse slutförde det sista putset i nya badkarsduschen, vi fick lite besök och hjälp i trädgården samt huset städat. Matte fick dessutom ut barnen på både promenad och lek samt smakade Snickers White som fick tummen upp. Lillhusse smakade banan och gröt, men var lite mer tveksam till dessa nya smaker än vad matte var till sin choklad. Den här veckan avslutades med födelsedagsfika och lek i Kråkorp. Nu hoppas vi att grumset som lillhusse haft i sitt ena öga idag inte är en ögoninflammation. Det vore tråkigt när husse inte är hemma 😞


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar