fredag 11 november 2016

Ett roligare november, trots trots, trots allt

Det går fort när vädret växlar. Helt plötsligt kom snön. På förskolan åkte pulkorna fram och hemma gjordes en stor sats pepparkaksdeg som vi har att se fram emot att baka. Det ska börjas i tid 😉 Julpyntet får dock vänta lite.


Förra veckan var en vecka som vi bara skulle ta oss igenom tyckte matte. Husse var borta och jobbade söndag till lördag och lillmatte fick inte vara på förskolan. Allt mattarna och lillhusse kunde hitta på underlättade vardagen och gjorde de tillfällen då mattarna blev osams färre. Lillhusse tyckte att han kunde vara vaken 01.30 en natt och då tog matte raskt beslutet att det var dags att lära sig att somna själv. Det innebar att även vilorna på dagen blev bättre. Någonting hände med lillmatte och det eviga testandet också. Kanske späddes mattes beslutsamhet över på hela tillvaron och gjorde allt lättare. Efter en vecka med trots, sövning, fikor, öppna förskolan och lekbesök konstaterade matte att vi alla överlevt och kände sig allt lite stolt 😊 men någon förskolefröken blir det inte av henne som hon och lillmattes bästa kompis mamma tillsammans konstaterade när vattnet hamnade på bordet istället för i glaset och en makaron följde med. Fast alla barn fick i sig mat och småherrarna somnade till slut.


Lagom till helgen blev matte och lillhusse förkylda och husse kom hem. Vi myste inomhus med tända ljus och nybakade scones. Vinterhjulen åkte på och på måndagen var det på tiden att skydda träd och buskar med nät. Det var nästan exakt ett år sedan, men 2015 var vädret betydligt mildare.


Lillhusse godkändes på 5-månaderskontrollen, växer som han ska och ter sig som sin ålder som om han varit fullgången. Vaccinationssprutorna gjorde ont och på natten kom febern, men humöret var helt okej. Förberedelserna inför hans namnkalas är i full gång!


På torsdagen skjutsades lillmatte till förskolan och matte passade sedan på att ta en promenad runt Stångån, handla lite i favoritaffären och sedan avsluta med en trevlig lunch och uthämtning av biljetter till söndagens teaterföreställning. November har faktiskt börjat trevligare än vanligt. Kanske är det snön och det faktum att matte kommit igång med lite mer träning igen - två definitiva humörhöjare. Tummen upp för det 👍



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar