onsdag 5 oktober 2016

Den som väntar på något gott...

Inget är som väntans tider. I fredags skulle hela familjen tvåbenta åka och hämta fotona som vi berättat om. Och barnen skulle få leka lite. Men så var barnen de skulle besöka lite smått snuviga och då ville inte husse och matte chansa utan stannade istället hemma. Det visade sig sedan vara smart av fler anledningar. De jobbiga magkramperna som husse drabbats av helgen innan fick nu matte istället, med illamående och muskelvärk. Nästan som influensa, fast utan feber. Det var lite svårt att acceptera att brödbak inte var möjligt, men sedan insåg matten vikten av vila. Hela veckans (extra) trötthet fick en förklaring. Sedan snuvade lillkillen på sig. Han var trots omständigheterna fantastisk i sitt humör och envisades med att bara andas genom näsan. Hur som helst så kom fotona med posten i måndags istället. Det ska bli så kul att äntligen få iväg inbjudningar till kommande festlighet och på fredag kan ni spana in Correns familjesidor!


Husse var enastående som tog hand om lillhusse när matte mådde dåligt och samtidigt drog igång projektet installera nytt badkar samt duschväggar i badrummet på bottenvåningen. Det är inte riktigt färdigt, men det ser lovande ut! Och äntligen måste vi säga eftersom vi fick tre badkar med leveransskador... Men det är en historia vi helst inte säger något mer om här.


Den nya mojängen som ska hålla oss katter ifrån att utföra våra behov i den nya toaletten, förlåt rabatten menar jag, är utplacerad och de tvåbenta har inte sett att vi gjort något hittills. Hurra tycker de! Dock upptäckte matte att något hänt med Simbas öra som var delvis täckt med intorkat var. Att tvätta bort det tyckte inte vår lille lejonkung om.


Lillmatte är inne i någon slags fas av trots och prövar föräldrarnas tålamod som är varierande. Men så finns det stunder då det glimtar till. Som besöket hos tandläkaren då hon skötte sig utmärkt, satt duktigt i stolen och lät tandhygienisten räkna alla 20 tänder och lovade sedan att sluta med nappen. Det är dock med visst vemod, men till jul åtminstone har storasyster lovat att ge napparna till tomten.


Hösten bjuder inte bara på sjukdomar. Vi har ju haft fint väder också. Då är det kul att leka i sandlådan och ha picknick på balkongen. Lillmatte säger att hon längtar efter snö 😮. Till kanelbullens dag orkade inte stormatte med något bullbaksprojekt, men så föreslog husse en kanelbullekladdkaka som var smidig att sno ihop. Receptet finns på fixasjalv.se.


Trevlig onsdag allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar