fredag 9 september 2016

Nya familjemedlemmar, bemärkelsedagar och ett realistiskt småbarnsliv

Vi fick alltså hem en ny bil efter förra inlägget. De tvåbenta är hittills mycket nöjda och kivas ibland om vem som ska köra. Gissa om matte var nöjd när hon fick ha den då husse åkte för att jobba? 😉 Den äldsta och minsta bilen fick byta familj och det gjorde den på nästan exakt ett dygn efter att annonsen på blocket kommit upp.






När husse åkte på jobb skjutsade stormatte lillmatte till förskolan och tog en tur till sjukhuset för att lämna den sista bröstmjölken och bröstpumpen. Därefter var det dags för första vaccinationen för lillhusse. Tänk att tre månader redan har gått! Han växer så det knakar, ler och jollrar för fullt. Tremånadersvaccinationen var inte så kul att få, men efter lite tröst hos mamma gick det bra och kvällen var lugn.


Matte bestämde sig också för att vara ärlig mot sig själv och sin omgivning och berättade att det känns lite motigt emellanåt att få vardagen att gå ihop. Det är faktiskt inte realistiskt att en ensam mamma ska kunna ta hand om bebis, syskon, laga mat, tvätta, stryka, sköta trädgården och städa och samtidigt se till att vila, träna och göra saker för sin egen skull. Även om många av oss vill ge sken av att vi lyckas med det. Men vi har inte heller någon i närheten som bara kan svänga förbi och fixa mat eller ta hand om barnen så att mamman får sova. Så så är det. Därmed inte sagt att det också finns många mysiga stunder och dagar med energi då allt flyter på. Båda barnen är faktiskt ofta rätt tacksamma ändå att ta hand om.


Efter ett samtal med bvc-sköterskan försöker matte ta saker lugnare och göra sådant som tankar energi. Dagen då husse skulle komma hem blev det fika med en vän följt av lek i Trädgårdsföreningen och sedan inhandling av födelsedagspresent till husse 🙂












Trädgården är numera två blåbärsbuskar rikare och ikväll avnjuts middagen på Pinchos för att fira att den självutnämnde kungen fyller flintis 😉


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar