tisdag 30 augusti 2016

Ett blogginlägg i väntan på nya bilen

När det flyter på och allt funkar är lätt att slarva. I helgen drack matte till exempel kolsyrat och dagen efter hade lillkillen svårt att sova själv på grund av gaser. Kvällen blev ett enda skrikande och första riktigt jobbiga situationen på egen hand med barnen för matte. Klart att det är tufft emellanåt att räcka till, men annars går det för det mesta att ha tålamod. Ni som varit med om detta ändlösa skrikande vet dock hur mentalt påfrestande det är. Till slut måste man stänga av, till och med lämna sitt skrikande barn en stund för att få andas. Efter några timmar med skrik gick det att somna på mamma och sedan sova vidare i babynestet. Efter ytterligare några timmar besvärade gaserna igen och då fick en pysventil hjälpa till. Matte passade sedan på att gå upp tidigt och ta sig en efterlängtad dusch och fick äta frukost i lugn och ro med lillmatte.


Lillmatte skjutsades sedan till förskolan och matte varvade ner med en uppvärmd kopp kaffe i favoritkoppen och lite äppelkaka med vaniljsås. Det gäller att stanna upp och njuta när det går för man vet aldrig när tillfälle ges igen. Efter en amning somnade lillhusse ett par timmar och matten passade på att träna. Det hade känts som en omöjlighet på hemvägen lyssnandes på träningspodden (tack för tipset om denna underbara podd!). Matte hade fått en flashback på tiden då lillmatte hade kolik och även om det fanns 10 minuter över så fanns inte orken. Men nu gjorde det det! Det blir knappast några mördarpass, men 25 minuter bestående av yoga, cirkelträning och styrketräning är lyx i föräldraledigheten. Disk och tvätt fick vara. Man måste ta hand om sig själv också 🙂


Nu väntar vi på att husse ska komma hem i nya snygga bilen, med både hästkrafter och fyrhjulsdrift! (Och håll tummarna för att Arwen helt enkelt inte gillar lax och äter bättre ikväll)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar