tisdag 13 september 2016

Förkylningstid, skördetid och sensommartid

Efter en lugn gårdag somnade lillhusse för natten redan halv åtta. Matte var sugen på att titta på Äntligen hemma, men insåg att hon också ville duscha och få en vettig nattvila så det blev dusch och omedelbums i säng istället. Det var tur för lillhusse vaknade och var hungrig. Under natten snorade han till sig rätt ordentligt, ville inte äta så långa stunder, men sov okej däremellan och faktiskt en hel del i babynestet i spjälsängen (!). På morgonen vaknade han alldeles rinnig i höger öra och (hoppa över resten av meningen om du är känslig) hade bajsat grönt. Han är inte riktigt lika pigg som vanligt och det är väl inte så konstigt när han är förkyld. Tyvärr satte det hela stopp för mattes planer att åka iväg och fika med ett gäng mammor och bebisar. Skötväskan var till och med påfylld och uppdaterad med rena kläder och hängde i hallen. Men är man sjuk så är man. Hon får längta till nästa gång istället.

Vi konstaterar att det är september, men känns mer som augusti. Vi klagar inte. De tvåbenta firade, som vi berättat om, husses födelsedag med utemiddag i fredags. Lillhusse är lite för beroende av sin mamma än för att lämnas till barnvakt så bägge barn fick följa med och det gick riktigt bra. Smart var det också av Pinchos att ha en liten kartong med popcorn på bordet medan man la sin beställning och väntade på maten! Allt var till belåtenhet och strax efter 18 var de på väg hem och ljummet var det fortfarande ute då.

På lördagen fick vi besök av fler födelsedagsfirare som måhända också var lite nyfikna på nya familjemedlemmar (bebis och bil) samt att leka.



Ett sista trädgårdsprojekt ska avslutas innan hösten får ta vid och det är rabatten som ska bort på framsidan och ersättas av dekorsten och ramas in av marksten och så krukorna som ska stå där rabatten nu är. Husse har grävt undan allt och beställt dekorsten. Marksten ska vi redan ha så det räcker. Det ska bli riktigt kul att se hur det blir!


Samtliga päron och äpplen är skördade och vi har plockat lite hasselnötter som borde vara ätbara till jul. Det finns bär färdiga att plockas på havtornsbusken. 




Det finns allt lite energi kvar till trädgården, men det ska som varje år bli skönt att få bomma igen för höst och vinter snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar