lördag 6 augusti 2016

Jaktsäsong och slut på ledigheten

Det är jaktsäsong nu. Vi katter har fått god fångst och lämnat den prydligt utanför ytterdörren till våra tvåbenta, som sedan slängt ut dem att gödsla åkern. De tycker visst att de har tillräckligt med mat ändå.


Annars tycker vi nog att känslan av att sommaren är slut börjar infinna sig. Kanske är det de kortare dagarna och det faktum att husses långa ledighet är över. Matte blev riktigt nervös för hur det skulle gå. Ludvig fick en jobbig natt och efterföljande dag när gaserna först var svåra att få ut och efter en sovförmiddag följde en ledsam eftermiddag. I bärsele och bärsjal blev lillhusse gladare och natten helt okej. Husse gick upp tidigt för att åka och jobba. När han och lillmatte var färdiga med frukosten kom stormatte och lillhusse ner.


Första dagen utan husse gick över förväntan. Matte lyckades hinna i hyfsad tid till BVC, som konstaterade att lillkillens viktkurva pekar nästan rakt uppåt och efter en titt i hans mun såg sköterskan att där var svamp så matte fick med sig ett rör mycostatin att pensla lilleman och sig själv med. Vi tycker de är bra på vårdcentralen i Kärna!


Efter BVC blev det en tur till apotek, bibliotek, affären och lunch på den lokala pizzerian tillsammans med mormor och morfar. Ingen stress, bara lugn och ro. Lillebror var visserligen besvärad av sin mage efter måltiderna, men kunde lätt tröstas. Efter en kvällsmåltid vid halv åttatiden sov han gott i mattes famn framför teven, sov sedan vidare i sängen tills matte tog upp honom för att byta blöja strax efter 02 😮 vad hände? Var det effekten av Minifom och att matte undvek kolsyrat? Dagen som påminde om storasysters kolik verkar ha blivit en parentes och vi kanske kan fortsätta säga att lillebror är lite besvärad av gaser, men det är nog (peppar peppar) inte riktigt kolik. Vi är tacksamma så länge det håller sig så!


Matte har ju avslöjat att hon gärna roar sig med att testa olika ansikten på snapchat på barnen och här kommer ett exempel (och ett på matte för att väga upp att hon driver med sina barn 😝)

Ha nu en riktigt fin helg allihop! 😘



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar