måndag 15 augusti 2016

Att överleva till vardags

Ibland handlar livet litegrann om att överleva. Som att börja jobba igen efter en lång ledighet för husse och att ensam ta hand om sig själv, ett hus, två katter och inte minst två barn för mattes del. Visst det var inte helt lätt, men det gick över förväntan. Alla har fått äta sig mätta, det har funnits rena kläder att ha på sig och rent porslin att äta på. Det gäller att sätta förväntningarna lågt för det finns inget man kan räkna med att hinna. Tiden till BVC och förskolan har också passats så när som på 10 minuter. Men nu njuter vi av lyxen att ha husse hemma.


Det blev en mjukstart för matte som fick hjälp av sin mamma och pappa de första dagarna. Det flöt på fint och babynestet hann bli färdigt - superbra som egen säng i sängen till Ludvig. De följande dagarna var lugna. Det är fortfarande lite bebisbubbleläge och stort behov av lugn och inte för mycket aktiviteter. Torsdagen blev det dock en tur till City gross för lite handling. Detta för att husse inte skulle känna sig stressad över det när han kom hem utan att han och matte också kunde fira bröllopsdag och förlovningsdag. Tänk att det redan gått 4 respektive 6 år!



Vi förstår att semestrarna går mot sitt slut. Matte njuter av att få fortsätta vara ledig ett tag till. Vi håller tummar och tassar för att husse får ledigt till sin födelsedag. Snart hoppas vi också att lillhusse mår lite bättre i sin mage. Det har varit ett par knöliga nätter nu. Det som annars har börjat komma lite längre sovperioder nu om nätterna (vid något tillfälle nästan 6 timmar!).

Det är lite tråkigt att det mörknar tidigare om kvällarna, men bortsett från det är den tidiga hösten rätt mysig och kanske ännu mysigare när man är föräldraledig som matte. Tänk att få grotta in sig lite hemma, följa serier, läsa böcker, ta promenader runt byn och drömma om en ny höstgarderob. Om det finns plats för det mellan amningar, kräkningar och övriga måsten i vardagen 😉


Ha det nu riktigt fint tills nästa gång! Mjau


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar