söndag 21 augusti 2016

Joddla med Ludvig

Lillebror tar sin tid att utvecklas, men så slungades han ut i livet lite tidigt. Storasyster log och jollrade och rullade från mage till rygg i hans ålder. Ludvig ler också, bara lite mer restriktivt (vi antar att det också är en individuell skillnad), och lite joller (eller joddel som någon sa :) ) har börjat komma. Vi tror att lilleman tycker om att sjunga. Det rullas från sida till sida och han har stark nacke. Vi tror också att han börjar få kvällsvanor. Är han vaken efter kl 19/20 är han orolig och har svårt att komma till ro. Annars sover han vissa nätter så länge att mamman och pappan då väcker honom. Inatt testade vi att låta honom sova tills han vaknade själv. Sista målet på kvällen blev 20.30, sedan var det dags 6.15 - 6.15!!! Snacka om att vi känner oss utvilade idag.
Lillebror har dubblat sin födelsevikt och vi har förberett oss för nästa storlek.


Projekten fortsätter sakta här hemma. Husse och matte kom överens om en förvaring för leksakerna i vardagsrummet och när lillmatte var på förskolan for de andra till IKEA för att inhandla nya kökslampor, vägghängd torkställning och lite grönt till köket. Varken kökslampor eller torkställning fanns just de sorter vi ville ha, men ett par gröna växter till köket blev det i alla fall. Förvaringen till leksakerna får bli en annan dag.



Det börjar bli dags att gräva upp rabatten på framsidan för att lägga sten och få på de stora krukorna. Det har inte sett så jättekul ut där nu, men vi hoppas att det ska bli finare till nästa år! Igår åkte husse och lillmatte i alla fall för att hämta sten som kan rama in partiet. 

För oss katter har de kallare dagarna inneburit att vi hållit oss inomhus mera. Simba tillbringade till och med en natt i garaget, men där fanns tyvärr ingen toalett och Skodan fick sig ett par avtryck ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar