måndag 26 juni 2017

Tredagars och midsommar

Dagarna rullar på som vanligt och vi har varit extra sociala med 30-årsfest för de vuxna samt lek med kompisar och midsommarfirande på öppna förskolan för de små tvåbenta. Några soliga och varma dagar blev det ju faktiskt. Människorna konstaterade att Valla lekpark hade stängt för ombyggnation och fick gå till plaskis i Valla istället. Synd bara att de inte hade badkläder med till storasyster, som gärna hade badat. Lite spring i vattenspridaren hos bästa kompisen M dagen efter blev det i alla fall.


Midsommarfirandet inleddes med kransbindning, dans runt midsommarstången och jordgubbstårta på öppna förskolan redan på torsdagen. Lillmatte var lite tveksam till en början, men konstaterade sedan att det var jättekul att dansa. Tårtan var supergod och när det var dags att åka hem var det svårövertalat som vanligt.

Sent på torsdagskvällen anlände de midsommargäster som behövde övernatta och själva aftonen inleddes med ledsna barn. Efter att hela tvåbenta familjen P dragit sig i sängen en stund tyckte matte att lillebror kändes väldigt varm. 39,2 grader visade febertermometern. Det var inte konstigt lillkillen var ledsen och hängig. Dagen skulle firas med att gå till byns firande på eftermiddagen och sedan grilla och leka hemma hos oss, men helt plötsligt kändes det lite osäkert. Lillhusse visade inga andra sjukdomstecken än feber och kvällens gäster tyckte det var okej att komma ändå. Husse och matte kom fram till att lite frisk luft inte skulle skada så det blev som planerat. Det var riktigt trevligt med dans runt midsommarstång och fika vid hembygdsgården, kubb och lek hemma och så grill såklart. Lillebror avslutade kvällen med 40,2 graders feber och efter att ha fått sköta magen och tagit en dos paracetamol kunde han sova. De vuxna och vi katter fick en lugn avslutning på midsommarafton. Det blev riktigt bra trots att lillebror inte var så pigg.




Midsommardagen var ganska trött och långsam. Matte tog sig en löptur på kvällen och fick tid att fundera över krav i livet. Att träning så lätt blir en prestation som ska mätas i tid och vikt och känslan att behöva ursäkta sig för att 5,3 kilometer "springs" på 45 min. Eller känslan av att inte duga bara för att man inte är hundra på allt fast det man gör faktiskt är bra även om det inte är bäst eller perfekt. Ibland måste liksom mattes värdemätare kalibreras om så att livets riktning handlar om att leva efter sina egna värderingar och vad man själv mår bra av oavsett vad andra gör (eller ger sken av att göra 😉).


Nu byts husse och matte av. Husse är föräldraledig för lillebror och matte är föräldraledig för storasyster en vecka och har sedan semester fram till augusti. Lillebror är piggare och vi tror att han hade tredagarsfeber. Imorgon ska Simbas hjärta kontrolleras med ultraljud. Matte tycker att en cykelkärra ska inhandlas denna vecka så att det kan bli lite cykelutflykter. Lillmatte vill åka till Leos lekland 😀 Ha det fint allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar