fredag 16 juni 2017

Minisim, maxishopping och växthusdrömmar

Tänk att juni är här och det betyder sommar! Vi hoppas på badväder snart och i höst har husse och matte bokat in sig på minisim med lillmatte i Mjölby. Ska bli spännande!

I lördags hade vi ettårskalas för lillhusse. Det var tillräckligt varmt, och dessutom uppehåll, så maten kunde intas på altanen. Det blev potatisgratäng och kyckling med Arlas Färskost Ruccolapesto (som vi buzzar just nu) och ugnsgratinerad broccoli (som de vuxna gillar extra mycket just nu). Det hade inte skadat med mer färskost, men det var gott ändå. Det är lite härligt att kunna fira födelsedag utomhus och eftersom juni är jordgubbssäsong lär lillhusses födelsedagar innebära en hel del tårtor och efterrätter med jordgubbar. I år fick det bli Koladröm med daimgrädde och jordgubbar (från Ica Buffé 6-7, 2012). Husse beställde samma tårta till midsommar och det säger väl allt? Förutom att det var lite tidskrävande var receptet enkelt och lätt att förbereda.

Kyckling med Arla Färskost Ruccolapesto 👌
Smaskig jordgubbstårta

Jordgubbar och grädde för ettåringen

Äldsta kusinen testade finger spinner på lillmatte

Presenter: 



Storasyster provlekte och godkände lillebrors presenter


Högtidsbarnet städade inför kalaset
Det var ett mycket trevligt ettårsfirande som ni säkert förstår! Dagarna som följde blev lite tuffa för familjen. Lillmattes jobbiga nätter fortsatte och husse och matte kände sig helt handfallna i hur de skulle hantera det. 4-5 uppvaknanden per natt då hon var arg och ledsen och nästintill okontaktbar. Tidigare har det hänt vid enstaka tillfällen att lillmatte vaknat någon gång på natten, men den här intensiteten var ny. De stora tvåbenta har funderat på om har haft att göra med lillmattes stora halsmandlar som förmodligen varit extra svullna i samband med den senaste förkylningen. I måndags ville hon knappt äta och kunde inte gapa och efter att husse lirkat så kröp det fram att lillmatte hade jätteont i sin hals. Stackars liten 💓 Efter det var det ändå lättare att hjälpa henne. Lite Alvedon en stund innan läggdags dämpade smärtan betydligt och natten var lättare. Dagen efter var det bättre och de vuxna bestämde sig för att avvakta att ringa vårdcentralen när de såg att lillmatte kunde äta igen. Det var skönt eftersom matte skulle resa bort i två dagar.

Matte och en av hennes vänner åker ju på shoppingresa lite då och då och har börjat lyxa till det med övernattning på shoppinghotellet. Lite vardagslyx och egentid. I år visade sig de valda datumen vara ett riktigt lyckokast! Aldrig har de sett så lite folk det stora varuhuset. Har man ledigt mitt i veckan och inte har några skolbarn så rekommenderas en tur till Ullared mitt i skolavslutningstider!

I lugn och ro kunde de två vännerna strosa runt, ta lite fika- dyck- och matpauser och göra bra inköp. Vi vet att inte alla är så förtjusta i detta shopppingmecka, men vad gäller vissa prylar så är detta ställe svårslaget om man vill spara lite pengar. För man kan faktiskt få grejer med hög hållbarhet i relation till priset, särskilt om man tittar på barngrejer. Sedan kan det ju också slinka med en matta till allrummet på övervåningen för en spottstyver 😉


Hotellfrukost
Innan hemfärd blev det en avstickare till Halmstad för fika och bebismys i bästa söderläge. Vännen hade också ett växthus som matte blev rejält sugen på! Kolla bara:

Vilken nybliven odlarnörd vill inte ha en sådan här???


Matte kom hem nöjd och glad. Vi som stannat kvar hemma hade haft det bra vi med. Lekt med kompisar och haft hundterapi. Lillmatte har inatt sovit utan att vakna arg och ledsen en enda gång och har nu under morgonen inspekterat vad matte köpt till henne och lillebror. Förhoppningsvis har vi alla tankat energi för en fin helg och så ska man väl ladda om nu när det faktiskt nalkas midsommar om en vecka.

Ha det fint alla vänner! Mjau




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar