måndag 27 juli 2015

Tysta helgen

Matte är lite dålig på att ta kort, men vi får försöka summera helgen ändå. Det blir lätt ☺ Den var lugn. Igår var vi katter ute en sväng när matte donade i trädgården - stöttade upp äppelträdet på framsidan med en ny stödpinne (eftersom den andra knäcktes under lördagens regnrusk, plockade hallon och jordgubbar, grävde upp potatis och gödde vår nya öppna kompost. Jag passade på att uträtta mina behov i potatislandet till mattes förtret, men lite gödsel är väl inte fel? Det är ju det som får saker att gro som Lotta på Bråkmakargatans morfar sa.


Och varför pratar vi bara om vad matte gjorde i trädgården? Jo för husse och lillmatte var inte hemma i helgen. På fredagsförmiddagen packade de in sig i bilen och for till Blekinge. Där fick husse hänga lite med en kompis och lillmatte roade sig med sin farmor och farfar, åt kladdkaka och träffade lillkusinen.


Matte inledde sin helg med att glömma ta på sig linserna och upptäckte det först på jobbet i fredags. Dagen gick ändå bra och på kvällen åkte hon in till stan för middag och bio - en film som inte rekommenderas att ses tillsammans med pojkvän/sambo/man. Resten av helgen fick vi ha matte helt för oss själva och eftersom vädret var sådär slappade vi mest. Matte tog en joggingtur i regnet, men annars var lördagen en riktig innedag.


Borta är bra, men hemma bäst och ordningen är återställd då hela familjen är hemma. Och snart tycker de att det vore trevligt att få en kostnadskalkyl på en eventuell renovering! Fin måndag på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar