lördag 13 december 2014

Sankta Lucia

När Lucia infaller en lördag firar förskolan på fredagen istället. Klockan 6 på morgonen klev mamma och pappa in med ljus och sång till Ellen som vaknade glad, men trött. Pepparkaksdräkten åkte på och frukosten intogs med ordentlig haklapp som skydd. Mamma och Ellen for i förväg till Aftonstjärnan och en stund senare for pappa, farmor och farfar efter. Klockan åtta fick vi sedan lyssna till ett luciatåg, bestående av pepparkakor och tomtar, som inte lämnade ett öga torrt. Ellen var fullt upptagen med att konstatera att mamma, pappa, farmor och farfar satt i publiken, men höll sig faktiskt kvar i tåget och tyckte det var mysigast att sitta hos fröken.

 
Mums med bulle!


Nu är det inte långt kvar till jul, men vi tror faktiskt att vi har koll på läget, med julklappar och allt. Det skulle kanske vara något till katterna som vi inte har ordnat med riktigt än. Bak och stök har vi lagt på en låg nivå. Vi gör bara vad vi känner för och då har det faktiskt åkt fram lite pynt och lagats hallonpraliner. De nya gardinerna i vardagsrummet lyfte hela rummet och Lena målade om en adventsljusstake. Men något överflöd är det inte och det är rätt skönt.

Helgen har blivit lite halv i och med att Lena fick byta arbetspass och jobba natten till fredag. Då försvinner halva lördagen. Men imorgon ska vi åka in till Linköping och gå Vinterljus med tant A och farbror T. Mysigt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar