fredag 5 december 2014

Morgonstund har guld i mund

Det är inte så dumt med risgrynsgröt, knäckebröd och en rykande varm kopp kaffe efter en natts jobb. Men matte har varit duktig och gett katterna frukost först.

Att jobba natt kan vara rätt så mysigt. Man är färre som jobbar och det är lite mindre hektiskt än på dagen. Patienterna ska ju sova. Det brukar finnas tid att läsa ikapp mail och göra sådant som kan vara svårare att hitta tid till på dagen - läsa pm, fundera över fackliga frågor eller prata med patienter som har det behovet. Variationen mellan dag, kväll och natt är inte så dum. Däremot börjar det kännas slitigt att lämna ifrån sig lillfia på förskolan. Hon har det ju jättebra och igår sa hon hejdå till mamma redan innan hon fått av sig overallen, men nu längtar mamma efter mer tid med sin tjej.

Förra veckan bjöd ju på en tur till Ullared och där blev det handlat! En rejäl säck följde med hem. Lite gardiner har åkt upp och Ellens kläder har tvättats. Nu är det bara sovrumslampan som ska upp.

Helgen spenderade vi sedan i Småland där vi firade Lenas syster och systerdotter som båda fyllt år. Lördagskvällen spelades det Uno då Stefan nog missuppfattat reglerna och samlade på sig halva kortleken  och på söndagen hann vi med att lyssna på mormors kör innan vi for hem igen. Borta bra, men hemma bäst och det var nog bra att vi kom hem för Ellen uppmärksammade att dockan behövde byta blöja. Alldeles själv tog hon dockan med sig till skötbädden, tog av henne byxorna och tvättade henne med en tvättlapp. Det ska börjas i tid ☺

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar