tisdag 9 maj 2017

Grill, glass och klipp

Våren har kommit med mycket roligheter och det händer en del. Årets första grill, utemöbler som ställts ut, frysen har fyllts med glass från glassbilen, lillmatte gjorde ett modigt klipp av håret och husse och matte fick en helg på varsitt håll medan barnen fick vara hos sin mormor och morfar.



Valborg kom med sol och familjen uträttade ärenden på stan och passade på att äta glass. Hemma åkte utemöblerna fram och det blev grillad korv på kvällen - mums!


När barnen inte lekte med kompisar eller var på öppna förskolan ägnade sig husse åt att kolla annonser efter robotgräsklippare samt planera vad som behöver göras i trädgården så att både installation och klippning går så smidigt som möjligt. Matte styrde lite med planering inför helgens resor och hennes bidrag till möhippan hon skulle på. Veckan var ju hyfsat solig så vi var ute allihopa en hel del.



Sedan for alla hemifrån för lite olika trevligheter. Matte var på möhippa och utmanade bland annat sin höjdskräck, husse ägnade sig åt diverse spel och klämde ungefär ett kilo lösgodis medan de små tvåbenta hade det bra hos mormor och morfar i de småländska skogarna. Matte hade gärna visat någon bild från höghöjdsbanan, men vill inte så gärna lägga ut bilder på personer som inte vet om eller godkänt det. Ni får se en bild på husses godis- och chipsskålar istället ☺️



Väl hemkomna får vi lov att konstatera att våren stövlar på trots att värmen nu är sådär. Grannarna har planterat en ny häck istället för den som de tog ner, paprikorna börjar ändra färg mot rött, tulpanerna blommar, tomatplantorna har skjutit i höjden och mattarna passade på att så lite morötter som vi hoppas att det blir något av.



Om bara värmen ville återvända ser vi fram emot att testa Lithells grillpåse åt Buzzador! Ha en riktigt fin vecka allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar