tisdag 4 april 2017

Vabruari, vars, vapril?

Nu är vi trötta på förkylningar. Just när vi trodde att det var över och vi var friska började det om igen. Lillhusse snarkar ljudligt av sin täppa om nätterna och lillmatte har en jobbig rethosta. Matte är också lite snuvig och husse känner av något litet, men är väl den mest friska av de tvåbenta.


Husse och matte trotsade sina egna mindre förkylningar i helgen för lite tid på tu man hand medan farmor och farfar satt barnvakt. Det blev en tur till loppis, en låång stund i kö och ett gäng nya kläder till barnen. Därefter for de till Norrköping för hotellövernattning, god mat, promenader och lite shopping. Det var skönt att komma iväg och skönt att komma hem igen. Nu tar vi det lugnt i några dagar och hoppas vi snart får vara lite mer friska. Matte saknar träningen.


Annars har det varit skönt att det kommit många dagar med sol då vi kunnat vara mer ute för att leka och pyssla i trädgården. Det börjar dyka upp mer och mer i rabatter och på andra ställen. Matte och barnen tog en promenad med mammorna och bebisarna, matade fåglar och åt våfflor i Borensberg. Vi har också skaffat en till bilbarnstol så Ludvig kunnat uppgradera sig och kan åka i båda bilarna. Ludde tycker för övrigt att det är jätteroligt att gå med hjälp av två vuxna händer och han reser sig med lätthet med stöd av soffor och stolar och annat i lagom höjd.



Det är verkligen svårt att göra planer nu. Vi har diskuterat lite trädgårdsplaner och har ett rabattprojekt på gång bara vi hittar lite marksten till ett pris som passar vår budget. Någon potatis blir det nog inte i år, men kanske lite nya jordgubbsplantor som får flytta ner i trädgårdslandet. Vi väntar med spänning på att se om björnbärsbusken och blåbärsbuskarna överlevt vintern och om mattes beskärning av vinrankan ger resultat. Och är vi tillräckligt pigga och vädret passande så funderar vi på lite korvgrillning någon dag 🔆


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar