fredag 24 mars 2017

Kalas, Viljans Värld och vegetariskt

Det har varit pyssligt värre den senaste tiden och mycket som skulle bli färdigt till kalasen vi hade här i helgen. Husse fick ju ihop studsmattan på Ellens födelsedag och på lördagens kalas kunde några av gästerna hjälpa till att färdigställa lekställningen med gungor och rutschkana. Det var kul att söndagens gäster fick prova på de nya uteleksakerna. Det känns också väldigt skönt att ha lite mer att aktivera barnen med nu när våren verkar ha dragit igång på allvar. Det finns visserligen en lekplats i byn, men nästan en kilometer från oss och inget man bara släpper iväg en fyraåring själv till. Hur som helst hade vi två trevliga kalas i helgen. På lördagen latade människorna sig och bjöd på köpepizza och chokladmousse från påse. Det var gott åtminstone. Det stora pysselkrutet hade lagts på söndagens barnkalas. Ellen har ju blivit så stor nu att hon själv vill bestämma gäster. Vi hade riktigt tur för alla kompisar var friska och kunde komma. Ellen blev glad för alla gäster och presenter och efter en stund tror vi att alla hittat något att sysselsätta sig med. Flera kompisar gjorde fina masker och till fika blev det slottstårta, fryst banan med choklad och popcorn.


Helgen tog på krafterna så på måndagen tog vi det lugnt och åkte till biblioteket för att låna lite nya böcker och utforska lådan med utklädningskläder.



Nu har vi fått ha lite vardag igen, den rena tvätten har blivit vikt och sorterad och rabatten vid altanen blev räfsad på löv och julens hyacintlökar petades ner. Lillhusse sov gott i vagnen medan storasyster var på förskolan. Torsdag tog vi ledigt från förskolan och åkte till Viljans Värld på länsmuseet. Storasyster visade sig skicklig på att klättra upp till rutschkanan via klätterväggen och övervann rädslan för rutschkanan. När lillebror kräver mycket uppmärksamhet känns det skönt när det går att hitta på saker för storasysters skull också.


Matte bestämde sig för ett tag sedan att äta lite mer vegetariskt. Det är lätt att fastna i att utgå från kött när det ska lagas​ mat och det kan ju vara kul att kunna laga vegetariskt när vi har vegetarianer på besök. Som på beställning fick matte testa vegetarisk pastej från Pastejköket åt Buzzador och igår lagades lasagne med paprika och färska champinjoner. Pastejen var helt okej, men liknade inte på något vis leverpastej i smaken. Lasagnen däremot var riktigt god och föll till och med husse i smaken. Det ni!


Om väderprognosen stämmer hoppas vi på att komma ut i solen i helgen! 🔆


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar