måndag 6 mars 2017

Sy, så och stå

Vi har hållit oss friska - hurra! Eftersom hussepappan varit föräldraledig för storasyster har det dock inte varit någon förskola. Men det har blivit några uteturer, matte fick ta sig en långpromenad endast i sitt eget sällskap och visserligen blev det snö och vinterväder, men vi hann se och fånga några vårtecken på kort.


Ellen provade tofflorna som försetts med sock stop och var mycket nöjd. Matte fick sedan chansen att intensifiera sömnaden av en prinsessklänning och den kommer att bli färdig till storasysterns födelsedag! Vi fick också låna ett släp så husse kunde åka och inhandla två andra presenter.


Så roligt det var att sy igen! Det var länge sedan och matte minns inte att hon brukar tycka att det är så kul, men det var det nu. Lusten till många nya projekt föddes. Även lusten att börja röja i trädgården kom. Det riktigt kliar i fingrarna av längtan efter att få skapa. Några stackars hängiga krukväxter inomhus fick lite extra omvårdnad och kanske piggnar de till? Mitt i allt kunde matte heller inte hejda sig från att peta ner några frön till tomater, paprika och kattmynta. Säkert alldeles för tidigt, men det får tiden utvisa.


Som ni kanske förstår har det funnits en del energi och den har fyllts på av allt skapande, men också av att vi har tagit i surdegar (som samtal vi äntligen har ringt) och omgett oss med trevliga vänner. Matte fick ett bryt i viljekampen med lillmatte och googlade runt efter vad som är normalt och kunde ta nya friska tag när hon kunde gå in med inställningen att trots är att fråga vem som bestämmer. Det är fantastiskt att se hur den egna viljan växer fram, men det krockar ju också med andras viljor emellanåt.


Lillhusse är snart 9 månader och har den senaste veckan fått två nya tänder och kan med hjälp ställa sig. Det är lite läskigt hur fort han utvecklas just nu! Storasyster har stort tålamod med sin lillebror när han följer efter hela tiden och är högljudd. Ofta har de faktiskt också roligt ihop.


Vi återkommer om vad vi gör, nya steg i utvecklingen och annat smått och gott. Hoppas alla får en riktigt fin vecka! ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar