lördag 11 februari 2017

Födelsedag och vabruari

Swish! Vad hände med januari? Det nya året började med nya tider på förskolan och fullspäckade jobbveckor för husse. Matte tyckte nästan att det kändes som att hon också börjat jobba när hon skulle lyckas att ensam få upp sig själv och barnen, se till att alla (även katter) fick frukost och kom iväg till förskolan kl 08. Ibland är njutningen med föräldraledigheten att få sova en stund på för- eller eftermiddagen.


Hur som helst inföll mattes födelsedag traditionellt i slutet av januari. Husse och lillmatte hade i smyg ordnat med kort, choklad och present som lillmatte fick plocka fram på födelsedagen eftersom husse inte var hemma då. Han fick följa paketöppningen på telefon istället. Matte och barnen for sedan för att leka och fika med mammorna och bebisarna. Resten av helgen tillbringades i Småland hos mattes mamma och pappa. Det bjöds på god tårta, vinterpromenad,  vinterkrocket samt bus och mys. Det var skönt att komma iväg och bli lite bortskämd när husse jobbade.


Ett mer formellt födelsedagsfirande var tänkt till helgen efter. På fredagen for matte iväg för att gå på klädparty, men hon hann inte långt förrän husse ringde och sa att hon borde åka hem på en gång. Lillmatte hade fått kräksjukan... Det blev en lång kväll och natt  och dagen efter var inte vidare festlig den heller. Tack vare grannarna hade vi klorin, de två tvättmaskinerna gick varma och händerna tvättades stup i ett. Framåt lördagskvällen var lillmatte mycket piggare och kunde äta nästan som vanligt. Såhär en vecka efteråt tycker vi att faran är över och efter att ha stannat hemma från förskolan tog matte med barnen till simhallen igår. Det gick riktigt bra. Båda barnen var nöjda och lillhusse imponerade med att klara knappa två timmar i badet. Fast det är klart att han var något ledsen vid lunchdags. Men på det stora hela var det en riktigt rolig upplevelse som vi gärna gör om.


Vi saknar husse här hemma men lyckas fördriva tiden rätt bra ändå. Idag blev det en skön promenad till lekplatsen och ett litet äventyr i skogen runt spåret. Det är skönt när man kan glädjas åt de små sakerna. Som ett glas vin och en bra bok i lugn och ro som det blev för matte igår kväll. Mycket mer behövs inte för att göra en fredagskväll ☺️


Under veckan har också mattes födelsedagspresent från kalasgästerna kommit hem. Det låter kanske lite lustigt att önska sig ytterliggare en dammsugare när man redan har tre stycken,  men alla fyller sin funktion och alla har vi våra böjelser 😉 Matte är i alla fall nöjd och det är huvudsaken.


Hoppas alla hittar sitt glädjeämne under helgen. Kramar från oss ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar