tisdag 21 februari 2017

70-årsfirande, stukad hand och utveckling

Tänk att drygt en vecka har gått och vi har fått vara friska 🎉 Husse kom hem förra måndagen och det blir så lyxigt för matte att ha honom att dela vardagssysslorna med. På husses initiativ började han och matte försöka få bort lillhusses nattamning. Det är inte utan protester, såklart, och en gång på natten får han fortfarande amma. Det märks dock att han är trött och behöver sova. Det är inte äta han behöver utan han söker trygghet och den försöker de tvåbenta lära honom att den finns även om han inte får ligga hos matte. Vi tycker att han verkar fatta galoppen. Det är också skönt att som föräldrar att vara överens om hur man vill ha det. Det finns liksom inte ett facit på hur saker ska göras i barnuppfostran. Det finns ju mängder med tips och metoder, men allt passar inte alla och det viktigaste är att det passar ens egen familj.


Lillhusse utvecklas just nu i en rasande fart. Han klarar sedan han blev 6 månader att stå på alla fyra och nu kryper han i princip. Det är inte välkoordinerat, men han tar sig framåt. Han tittar ofta på sin hand och för ihop på pekfinger och tumme. Två framtänder har tittat ut i underkäken och han har börjat försöka klappa händerna. Ur munnen kommer lite dadda, gagga, pappa, mamma (sent omsider enligt matte 😉) och lite andra ljudkombinationer. Inget verkar betyda något, men han tycker om att låta. Sitter stadigt utan stöd gör han också, men att ta sig till liggande har han inte klurat ut hur han gör smidigt. Han tycker mycket om oss katter och vi får nog börja akta oss för lillhusses nypor när han far fram med fart i gåstolen eller krypålar. Dagen efter 8-månaderskontrollen och säkerhetsgenomgången kröp lillhusse målmedvetet förbi alla leksaker för att undersöka eluttaget på öppna förskolan. Tur att det satt petskydd där. Ni förstår kanske att vi kommit till en händelserik tid, särskilt som lillhusse varit så lugn.


Till helgen for matte och barnen för att fira mattes pappa som fyllt 70 samt systersonen som också fyllt år. Två dagar med gott att äta och trevligt sällskap. Lillmatte råkade ramla ur bäddsoffan och stukade förmodligen handen och när det var dags att åka hem kom magontet. Ibland blir det för mycket av det goda 😞


Husse ägnade helgen åt att äta chips, spela tv-spel och fånga Pokémon bland annat.


Efter helgen kom sportlovet och matte tog med sig barnen för att träffa kompisar och pyssla på biblioteket i Malmslätt. Jättekul och enkelt! Det krävs inte mycket för att något ska vara roligt 👍 Med mattes hjälp blev det bland annat en trollstav och handavtryck.


Vi ser fram emot vad vi planerat för veckan och hoppas att lillmatte snart vågar använda högerhanden som vanligt ☺️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar