onsdag 22 juni 2016

Vad ytterligare en vecka kan göra

Så har ytterligare en vecka gått och återigen har mycket hänt. Första helgen på Neonatalavdelningen innebar en hel del oro, men sedan hände något. Det var slut på undersökningar, man bestämde att behandla lillhusse med koffein och först såg vi en långsam förändring då han visade vilja till att amma samtidigt som andningsuppehållen och nedgångarna i hjärtfrekvensen blev färre. Sedan gick det helt plötsligt mycket fortare. Ludvig ville amma varje mål och började dra sin sond. Han hämtar igen sig fortare från dipparna. Mätningen av syresättningen i blodet togs bort, koffeinmedicinen halverades och är nu helt utsatt. Natten till tisdagen drog Ludvig återigen sin sond och då åt han så duktigt att man på ronden beslutade att ge honom ett dygn att amma själv och se hur det går.

Vi väntar därför just nu på dagens rond. Ludvig har gått upp i vikt sedan gårdagen och vi hoppas på att vi därmed slipper ny sond. Som det dessutom ser ut så får stormatte och lillhusse komma hem torsdag eller fredag 🙆  Det verkar bli en extra speciell midsommar för familjen Petersson ❤


För övrigt: kan någon förstå att det här är 6 dagar innan det ur denna mage kommer en bebis som är så stor som 47 cm lång och 2520 gram tung (för sin vecka var det över medel😱)?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar