fredag 22 januari 2016

Napp, vila och pottan och så lite tårta

Simba har placerat sig i mattes knä och tycker det är dags för kel och lite bloggande. Både han och jag har varit lite extra gosiga mot matte den senaste tiden. Jag tycker om att ligga i mattes säng om dagarna.

Idag är hela familjen hemma. Matte skulle ha jobbat, men kunde vara lite ledig och det blev hon glad över för bilen ska besiktigas, mat inhandlas och tårta bakas till morgondagens kalas. Lite städning vore nog också på sin plats.

Matte läste en artikel om tidig potträning häromdagen (man kan få ångest för mindre som förälder). Vi har liksom passerat tiden för tidig potträning... Hur som helst. Förra sommaren gjordes ett försök, men lillmatte var liksom inte med på noterna. Och om vi då ska följa artikeln som matte läste så ska man inte vänta tills barnet är "moget". Vi har alltså gjort fel. Som tur var fanns ett par expertkommentarer till artikeln och så har vi vår egen övertygelse. Vi börjar ta det sakta nu under våren. Vi vill inte göra hela processen till ett tvång där Ellen måste ha trosor mot sin vilja. Vi erbjuder henne att gå på pottan eller toan och att ha på sig trosor. Det är vad vi tror kan funka för oss.

Vi har sedan strax innan nyår också dragit igång två andra förändringar: ingen napp förutom på natten och ingen vila på dagen. Vi har kommit en bit på vägen med nappen, men är inte riktigt där än. Treårstrotset är också igång så det kan vara en riktig utmaning vissa dagar. Vi är just nu inte världens bästa föredömen vad gäller benhård satsning på att potträna och sluta med napp, men små steg är vad vi orkar just nu.

Det finns en uppsjö av idéer kring uppfostran och vi har alla vår egen filosofi. Vi vill inte på något sätt tala om att vårt sätt är det enda rätta. Vi tror att det är rätt för oss bara. Det är fantastiskt med alla som lyckas med tidig potträning - vi beundrar er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar