måndag 14 december 2015

Den ovilliga lucian och en (s)katt i madrassen

Jajamen! Vi katter är hemma. Och golv och människor fulla med katthår igen, precis som det ska vara. Sent på torsdagen anlände vi. Superhungriga såklart. Husse fixade käk och matte borstade sedan våra tänder. Det kunde hon väl få göra när vi äntligen kommit hem. Vid läggdags tog vi oss en jamningsrunda och då vaknade lillmatte och jamade till svar.

Huset hade några nattgäster första natten för de skulle titta på lillmattes luciatåg på förskolan dagen efter. Klänningen hade lagts upp och ny luciakrona inhandlats, men när det var dags var den lilla lucian inte alls på humör. Mamma fick gå med i tåget och när hon satte sig i publiken ville lillmatte också vara där. Det är inte lätt att få till ett luciatåg på förskolan! Men några hjältar höll ihop det hela så det var fint som det var ändå.

Efter lussefika for husse på Stockholmsweekend medan resterande tvåbenta tog en tur till Ikea för lite shopping och lunch. Mattes föräldrar stannade sedan kvar ytterligare en natt för att sitta barnvakt medan matte jobbade en av sina jobbnätter. Den andra natten fick morbrodern med familj den äran. Vi katter fick mat och tillräckligt med sällskap så för oss var upplägget helt okej. Och lillmatte fick titta på kusinens luciatåg.

Men sedan var jobbhelgen slut och hussen kom hem. Nu har de varit lediga i två dagar och har hunnit njuta av den pyntade julgranen (vi katter med för den delen), matte tog en lunch på stan och idag blev det lek i trädgården och en tur till biblioteket. Simba väntar tålmodigt vid måltiderna på att få slicka upp resterna av min mat och själv snodde jag in mig i en madrass igår. Det var så illa att jag behövde hjälp att komma ut. Nog för att alla slags påsar är kul, men någon gång ska man väl avsluta roligheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar