tisdag 12 maj 2015

Semester och gräs inne som ute

Det blev alltså semester och ledigt tillsammans för husses och mattes del. Matte for iväg i en jättestor bil över en dag och kom hem med en gigantisk gul kasse som tyvärr inte var så spännande för oss kattdjur. Matte däremot påstår sig vara nöjd.


Därefter for alla husets människor iväg till huvudstaden och en visit hos en av husses bröder och hans sambo. De besökte ett ställe som tydligen kallas för Skansen och tittade på en hel massa djur  (räcker det inte med att titta på katter och fasaner här hemma?). En björn hade förirrat sig upp på en liten bergstopp och fick en hel massa åskådare innan han äntligen klurade ut hur han skulle komma ner. Efter att ha tittat på så mycket djur, och faktiskt även en katt, så gick hela gänget för att äta våfflor. Dagen efter såg de hela den stora staden från ovan i Kaknästornet och köpte en ryggsäck med Bolibompadraken innan de äntligen for hem till oss katter igen. Vi behövde ju också äta, även om det inte blev våfflor för vår räkning.


Vädret var sedan alldeles strålande och vi tillbringade så mycket tid som möjligt utomhus. Fyrbenta åt gräs och jagade flugor medan tvåbenta rensade ogräs och satte potatis i trädgårdslandet. Tvätten torkades också ute tills torkvindan gav upp och mattarna fick åka och köpa en ny. Gräset som inmundigats kom på nätterna upp igen. Det gäller att se till att de tvåbenta har något att göra!


Efter de härliga soliga dagarna begav sig husse och bägge mattar söderut. Lillmatte fick umgås med sin farmor och farfar medan de andra två for på kryssning och tillbringade en dag i Gdynia och Sopot. Det fina vädret hängde med på kryssning till Polen och bjöd på strålande sol och 20 grader varmt. Maten var god både till havs och på land och omgivningarna var vackra både i Gdynia och Sopot. Båtturen hem innehöll dessutom spa och massage och med hem följde ett par kassar ifrån border shopen.


Därefter var hussen och mattarna hjärtligt välkomna hem igen i ett par dagar. Matförrådet fylldes på, sandlådan till lillmatte (tydligen inte utetoalett till mig och Simba...) monterades och potatisen sattes i trädgårdslandet. På det som kallas för Valborgsmässoafton for människofamiljen in till staden för att lyssna på lite vårsång, handla te och hämta paket. Kvällen spenderades sedan hos en familj med hund (hmpf!) med god mat, trevligt sällskap och en brasa. På hemvägen möttes de av byns fyrverkerier.


Semestern avslutades på tre olika håll. Vi katter höll oss hemma, husse åkte hem till en annan katt och mattarna for till Småland och hade en mysig helg med stormattes familj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar