lördag 30 maj 2015

Förlängd väntan

De två sjuklingarna, en hostande och en snörvlande, samt den friska pallrade sig upp efter en hostig och ledsen natt för att passa tiden på djurkliniken och då ringde de och sa att veterinärinnan var sjuk... Så vi vet alltså inte ännu om Simbas hjärta klarar en sövning. Men det värsta är inte hjärtat utan det är ju faktiskt hans stackars mun som inte är i bästa skick. Det är inte utan att husse och matte skäms litegrann.

Hur som helst var det inte så dumt för sjuklingarnas skull att få stanna hemma. Matte hade, även om hon sjukanmält sig, inte förstått hur hängig hon skulle bli. Alldeles tjock i huvudet, genomtäppt och ont i halsen. På kvällarna har en dunkande huvudvärk smugit sig på. Och Ellen hostar och är ledsen, framför allt om nätterna. Arg är hon också. På vad verkar inte husse och matte alltid förstå. På att vara sjuk eller av trotsålder. Det är inte lätt att vara två år och kunna prata lite, men inte helt tydligt. Fråga två katter som inte kan prata människospråk alls - vi får vara övertydliga i vårt kroppsspråk vad vi vill.

Tidigare i år skulle ju toyotan besiktas och då glömde husse och matte bort det. Såklart nu när vi är sjuka igen så var det dags att besikta skodan. Den stora skillnaden den här gången var att husse och matte kom ihåg det (tacka den nya gemensamma googlekalendern för det!). Skodan gled fint igenom besiktningen sånär som på en trasig positionslykta fram. Hej Biltema blev det efter bilbesiktningen.

Idag var det tänkt att husse och matte skulle åkt på shoppingrunda medan Ellen skulle roat sig hos kusinerna i Ljungsbro. Som ni förstår satte sjukdomarna stopp för det. Vi hänger inne, bygger lego, ritar och tittar på barnkanalen. Husse, matte, Ellen och vi katter kan snart alla programs inledningslåtar utantill.

När tid och ork finns igen är det nog dags att dokumentera hur växtligheten i trädgården träder fram - potatis, blommor och tusentals olika ogräs som vi inte riktigt hinner med att få bort. Så kan livet vara med två katter, ett hus och ett barn - man hinner inte allt.

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar