söndag 8 februari 2015

Det blir aldrig som man tänkt sig

Livet är lite svängande just nu. I fredags var febern borta för Ellen. Hostan kvar, men det kan ju sitta i ett tag. Vi tog oss ut i snön med pulka och en liten stund fick Ellen och pappa dra mamma i pulkan. Snögubben som höll på att välta puttade Stefan upp och så skottade vi det vi inte hunnit med tidigare i veckan när pappa varit upptagen med att ta hand om sjuklingen och mamma jobbat, jobbat och varit på föräldramöte. 

Det var ju upplagt för en helg på bättringsvägen. Pappa åkte och tränade och mamma tränade hemma med Ellen. Mamma var färdigduschad, pappa precis hemkommen och inne i duschen på nedervåningen. Ellen, som nu är så duktig med att gå i trappan, var på väg ner när mamma hörde det som inte får hända. Ellen hade snubblat nerför halva trappan. Benen före, en smäll på kinden och vid fullt medvetande. Men ändå. Den fasansfulla känslan att inte hinna fram i tid utan få se henne falla handlöst ner.

På lördagen ville hon fortfarande inte stå på sin fot och vi konstaterade att febern faktiskt inte lagt sig. 1177 ordnade en tid på jourcentralen där de tog blodprov och skickade oss till röntgen. Blodprovet såg bra ut, så Ellen har "bara" en virusinfektion, och röntgen visade inte på någon skelettskada. Ellen var så cool (eller kanske slö av febern) och både blodprov och röntgen togs utan tårar.

Resten av lördagen spenderades framför barnkanalen och bärandes på sjuklingen. Natten var hostig och lite ledsam. Ellen fick sova hos mamma och pappa och en lång stund på halvsittande mamma för att hostan skulle lugna sig. Halv åtta var Ellen klarvaken, men lät mamma slumra till klockan åtta och då fick mamma en godmorgonpuss. Då kan man säga att den jobbiga natten var bortglömd ☺

Det blir bara barnfokus när barnet är sjukt, men vi hinner inte göra så mycket mer än att ta hand om Ellen just nu. Dock kunde Lena stolt konstatera att Sockerrus lagt ut en tävling där man kunde vinna ett presentkort på tårtkurs och då syns vår bröllopstårta 🎂 http://sockerrus.se/wp-content/uploads/2015/02/Vinn-ett-presentkort+-e1423036355684.jpg
Här är originalinlägget om bröllopstårtan http://sockerrus.se/tartor/a-haute-couture-wedding-cake/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar