torsdag 8 januari 2015

Välkommen hem husse, eller???

Som vanligt var det en efterlängtad hemkomst när hussepappan kom hem på trettondagen och särskilt som han nu kommer att vara hemma fem veckor på raken. Det var ju liksom upplagt för en extra trevlig kväll med tisdagschips och kanske ett glas vin. Matte hade till och med fått ledigt från jobbet dagen efter.
 
 
Förutsättningarna fanns där, men så dök en oinbjuden gäst upp. Lena kände sig lustig i magen på kvällen och la sig illamående i tron om att det var de vanliga gallvägskramperna. Men under natten visade det sig vara herr vinterkräksjuka. Vi behöver inte gå in på detaljer, men alla symtom prickades av. Och därför har också mattemamman varit förvisad till sovrummet och toaletten på övervåningen i två dagar nu för att minska risken för smitta, om nu inte katterna som envisats med att hålla sin matte sällskap lyckats sprida något. Natten fäller avgörandet, men oavsett släpps Lena ut i det fria imorgon ;)
 

Man hinner spela en del spel och börja följa en ny serie nu när Gossip girl är avklarad för Lenas del (ja nu vet hon vem som är gossip girl! :)  ). Första säsongen av Bron har fastnat efter tre avsnitt.

Vad har Ellen och pappa gjort? Skrattat och lekt, ropat lite på mamma, ätit våfflor och så har pappan inhandlat klorin så vi kan städa ordentligt när allt är över (ingen välkommen hit innan dess). Och så har vi idag glömt att besiktiga toyotan.

1 kommentar: