måndag 10 juli 2017

Äta glass och sola magen

När dagarna blev lite varmare var det skönt att lägga sig på rygg utomhus och sola magen. Det hände till och med att någon människa klappade på mig och det uppskattar jag!

Helt ärligt har de tvåbenta ätit glass nästan varje dag, varav en gång på Smultronstället i Söderköping för husse och matte. Lillmatte fick leka loss på Leos lekland äntligen och matte träffade en vän och de enades om att ses utan barn snart (bättre talutrymme då 😀). Och vet ni vad? Nu har vi en cykelkärra! Det blev premiärtur tur och retur till Ledbergs kulle och igår en picknickutflykt till lekplatsen vid förskolan i Västerlösa. Matte var duktig och tog på sig cykelhjälmen som hon fick i 30-årspresent 👍


Broadway - mums! 



Husse jobbar på med stenläggningen runt rundelrabatten och matte rensar ogräs. Lite ärtor är nog snart ätklara. Det blev tyvärr inte så mycket med jordgubbarna eftersom skatorna lyckades komma åt dem genom nätet, men skam den som ger sig! Att nätet måste läggas över på något annat vis står klart. Smarta lösningar mottages tacksamt. Annars blir projektet i jorgubbslandet att fixa med revor och nya skott samt dem vi tog och planterade i kruka i våras. Vi klurar lite på om vinrankan behöver sommarbeskäras och till hösten tänkte vi gräva upp rabarbern vid hallonbuskarna för att skänka bort samt plantera om. Matte läste nyligen att det är bra att plantera om rabarber vart sjunde år. Vi lär oss något nytt hela tiden! 

Dagarna som gått fick vi också besök av mattes mamma och pappa och det var tack vare dem som föräldrarna fick egentid på Smultronstället (samt en promenad längsmed kanalen - det är verkligen vackert i Söderköping!). Barnen och morföräldrarna (kanske vi katter också?) hade en mysig eftermiddag hemma i Björkeberg. Dagen efter blev det en trevlig lunch, fika och lekstund på Boställets vedugnsbageri. Det kostar lite, men är sååå gott! 



Matte lyssnade färdigt på Glöm mig av Alex Schulman. Riktigt bra! Skriven ändå med respekt och förmåga att se saker ur olika perspektiv. Matte tyckte det var extra fint att Alex själv visade sig medveten om att han kan vara väldigt elak och vad det kan bero på, för annars tycker hon nämligen inte att han är alltför sympatisk. 

Husse och matte har tagit upp tråden att titta på Marvel´s i kronologisk ordning. Check på Ant-man samt Captain America Civil War ✓. Ibland en del att hålla reda på, men framför allt kul att se kopplingarna mellan filmerna och serierna! 

Bloggerappen funkar faktiskt skitdåligt och har någon ett bra tips så säg till för det går inte att lägga upp ett inlägg med bilder utan då får matte sitta vid datorn istället. Det är tur att man som katt inte behöver ordna med de där detaljerna, men vi vill gärna hålla matte på gott humör. 

Ha det gott allihop! 🌞🌺





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar