onsdag 23 september 2015

Två och ett halvt år och två små ord som gjorde söndagskvällen till den bästa på hela veckan

91 cm lång är den kortaste tvåbenta i vårt hushåll. Hon ställde villigt upp på att låta sig mätas av matte. Två dagar efter 2,5-årsdagen fick hon gå på planerat besök på BVC tillsammans med hussepappan. Utan ens en liten stund av reservation var allting bara jättespännande och kul: titta på alla djur och tala om hur de låter, utföra saker på instruktion och prata om färgerna - ja de hann med att testa sådant som man brukar ta på 4-årskontrollen och allt utan problem. Lilltjejen kan! Hon äter och sover bra och ja vi kan knappt ha ett mer exemplariskt människobarn här hemma. Fast hon är nog ungefär lika oförtjust att få tänderna borstade som oss katter ;) Hon vill helst göra det själv (men det vill inte vi). 

Till helgen for pappan på äventyr och då kom mormor och morfar på besök. Det blev gräsklippning, äppelplockning och beskärning av hallonbuskar. Lillmatte som börjat hoppa över vilan ibland tröttnade på lördagseftermiddagen och fick sitta i sin vagn och titta på när "morsa" (dvs morfar) klippte gräset. 

På söndagen testades pankostekta calamares från Linas inspirationskasse - helt klart en ny upplevelse, med blandat mottagande. Men panko var en trevlig panering som gärna testas igen! 



Efter maten blev det äppelpajsbakning till eftermiddagsfikat, då kusinerna i Ljungsbro och deras föräldrar kom förbi en sväng. Det är roligt att göra som sina stora kusiner:




Helgen avslutades framför Bolibompa där Ellen lutade sig mot matte och utbrast: Min mamma! Älskar dig.

För övrigt har vi numera två garageportsöppnare, som lyxar till vardagen, och äntligen finns en planlösning som husse, matte och arkitekt är överens om och som har skickats in till kommunen för godkännande av tillbyggnad. Vi katter är lite tveksamma till förändring, men husse och matte ser fram emot att komma igång med renovering om bara priset tillåter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar