lördag 22 augusti 2015

nanni käk baabo nee-e eller dagen som inte blev som den skulle, men ändå blev bra

Som vi tidigare nämnde skulle människorna på loppis och sedan bada idag. Från början var planen loppis och sedan en titt på minijärnvägen i Skeda Udde. Oturligt nog visade det sig, efter en mailkontakt, att minijärnvägen vara stängd och därför blev planen bad istället. Men till loppisen skulle de i alla fall. Vad händer då? Jo husse och mattarna samt tant A och farbror T hamnar i kö bakom en trafikolycka. Vägen stängs av och det går inte att komma fram till loppisen. Det fick bli fika i Berg hos tant och farbror, alias mina gudföräldrar, istället och givetvis med stopp för broöppning vilket en del tog som ytterligare käppar i hjulet medan lillmatte fick chansen att se vägen resa sig :)

Hemma hos fikastoppet inspekterade husse gärna det lilla djuret som tuggar gräs, någon slags släkting till Robban, som bor här hemma. Bulle och choklad var smaskigt och lillmatte konstaterade att tant A hade en läskig farbror nere i källaren (nanni käk babo nee-e). Efter näringsintaget blev det en tur ner till vattnet där alla doppade sig minst upp till magen. Visst hade det varit trevligt med loppis och minijärnväg, men det slår ändå inte sällskapet.

Väl hemma förberedde sig husse på vidare äventyr när matte inser att de glömt att hämta Simbas antibiotika och tårsubstitut. Det var lugnt för Simbas del, men matte insisterade på att det borde hämtas idag eftersom de inte fått tag på det igår. Så första dosen är given (och med en viss tacksamhet att det ska tas i ögat och inte via munnen).

Huvudet är inte alltid med och dagar blir inte alltid som man planerat, men det går ihop sig ändå och blir trevligt! Hoppas ni har haft en lika trevlig lördag som vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar