torsdag 23 oktober 2014

Spahelg

Sedan i våras har herr och fru pratat om att komma iväg en helg på tu man hand. Frivilliga barnvakter har vi inte saknat. Det dröjde dock till oktober innan det blev av, men den som väntar på något gott...

Först måste man ju givetvis diskutera VAD man ska göra och därefter VAR. Efter en tids funderande föll valet på en helhelgsspa på Gränsö slott i Västervik. Lagom avstånd och fantastisk miljö. Dessutom är omgivningen inte helt obekant för Lena, vars mamma kommer från Västervik. Det kom väl till pass när vi insåg att vi behövde godis till lördagskvällen.

Helgen började på lördagen då farmor och farfar kom för att ta hand om Ellen. Och så fort Ellen fick höra att de skulle komma visste hon precis vad farfar skulle göra : wowa bippa. Farfar satte igång med gräsklippningen redan innan Stefan och Lena hunnit åka. Undrar just vem Ellen har lättast att linda runt sitt lillfinger? ;-)

Medan Ellen alltså var i full färd att ge order till farmor och farfar for mamman och pappan iväg. Efter incheckning och inspektion av vår jättemysiga bungalow tog vi med badrock, tofflor och badkläder, hämtade vår välkomstdrink och intog relaxen. Ett par timmars spaande var så skönt och när vi var klara tog vi alltså en snabbtur in till stan för lite lördagsgodis. Och det gick ner trots en trevlig trerätters som avslutades med en alldeles ljuvlig chokladfondant.

På lördagen sov vi ut och började sedan dagen med en rejäl frukost på slottet. På eftermiddagen hade vi bokat vår behandling så vi bestämde oss för en promenad i Gränsös naturreservat. Vi följde en slinga utan att riktigt veta hur lång den var och när vi var tillbaka vid vår bungalow hade vi gått nästan 7 km. Snacka om att det var skönt att landa i relaxen efter det!

Söndagen följdes sedan av duofloating  (mycket avslappnande och energigivande, men gör det inte med linser i och  skvätt inte vatten i ögonen - det svider! ), afternoon tea med salongen helt för oss själva och senare på kvällen ytterligare en trerätters.

Måndagen bjöd på ytterligare en härlig frukost och innan utcheckning en sista stund i relaxen då vi passade på att testa utebastun och ett litet dopp i havet. Man kan lugnt säga att två nätter är värt sitt pris då vi verkligen fick tid att varva ner och inte försöka hinna med så mycket som möjligt på knappt ett dygn.

Hemma i Björkeberg var det knappast spa, men fullt ös med att leka med Ellen, städa, handla, laga mat, frosta av frysen och montera ner crosstrainern som luktat skumt ett tag. Det hela  började en lördag morgon då Lena trampade på en död råtta i köket. Eftersom katterna inte varit ute föll misstankarna på att råttan  alltså lyckats ta sig in någonstans i huset... Ingen kul känsla när Stefan inte var hemma.

Kort därefter började så en lukt, som påminde om död råtta  framträda i gästrummet. Simba hade krafsat under garderoberna och vi sniffade där, tog kort men såg inget. Hela rummet skurades och alla grejer bars ut. Till slut lokaliserades lukten till crosstrainern och eftersom vi inte haft tiden själva bad vi farmor och farfar om de möjligtvis kunde tänka sig att skruva isär för att rengöra maskineriet. Och där fann de alltså ytterligare en död råtta.

På något sätt blev det dubbel lyx : helhelgsspa samtidigt som vi slapp känna att hushållssysslorna hängde över oss när vi kom hem. Det gör vi gärna om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar