tisdag 19 augusti 2014

SÅ ska jag inte vara som förälder

Har ni också sett på föräldrar och tänkt nej så ska jag i alla fall inte bli och herregud hur intressant tror de att andra tycker det är att höra allt om deras barn? Vad hände när vi blev föräldrar? Under tiden Ellen låg i magen var allt bara overkligt och konstigt, men så klev hon in i våra liv och blev plötsligt centrum för allt. ALLT hon gör är stort och vi har sms:at varandra när hon har bajsat, ätit, jollrat, lett, skickat videor på de första stegen ja you name it. Skitlöjligt. Och ändå har man inte kunnat låta bli. Och inte nog med det. Vi bloggar om det och lägger upp på Facebook och Instagram och ska vi vara helt ärliga kanske en av oss är mer aktiv på den fronten... ;) Det finns säkert en hel del som bläddrar förbi och suckar högt över våra inlägg.

Men vad ska vi säga? För vad hon än gör, hur mycket ont i magen hon har haft eller hållit oss vaken på nätterna så finns det ingen på denna jord som vi älskar mer. Att man kan längta efter en tur på egen hand på IKEA och när man väl är där vem handlar man till då och vem längtar man efter? Vi får be om ursäkt om det är skittråkigt att höra och läsa om, men ingen tvingar er:)

Som vi tidigare skrev var förskolestarten bara rolig för Ellen och fredag till lördag fick Ellen och mamma sova över. Inga problem, inte ett knyst på hela natten. Och dagen efter for vi på kalas till kusinen. Ellen var i sitt esse och det var fullt ös, men mycket till vila blev det inte den dagen. Söndagen var därför ganska tröttsam och gnällig och vi tänkte att det nog varit en tuff vecka som tagit på krafterna, även om inskolningen varit rolig och spännande. När Lena kollade till Ellen innan hon själv gick och la sig noterade hon att hon snarkade och tänkte lite som i förbifarten att det kan man ju göra om man ska bli förkyld... Vem vaknade alldeles snorig på måndagen??? Vi hann alltså inte skola in färdigt förrän första förkylningen kom. Rekord sa någon? Mamma och Ellen har alltså tillbringat två ganska tröttsamma dagar hemma. Det är varken lätt att vara förkyld eller ta hand om en sjukling. Man får hitta på vad man kan för att hålla bådas humör uppe. Strunta i principer, fika mariekex vid leksaksbordet och ta en promenad bort till kossorna.



Nu hoppas vi att förkylningen går över till torsdag så vi kan hänga lite på förskolan och fullfölja våra helgplaner!

Äta helt själv kan man testa fast man är förkyld.

 
Inte lätt att få till en kusinbild.
 
Och vi gör som vi inte skulle göra som föräldrar: nu publicerar vi och delar det här inlägget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar