tisdag 29 juli 2014

Vaaaarmt!

Ja alltså det här med att frysa, det var länge sedan nu... Några längre stunder ute, förutom för bad, det orkar vi inte. Det är t o m svalare att baka eller laga mat. Som nu, med en omgång knäckebröd i ugnen.
 
Värmen är alltså på den nivån att familjen badkruka har badat - ett flertal gånger. Vi har de senaste de två veckorna lärt oss att hitta till flera badplatser. Ellen och Lena har varit med bror och familj i Ljung och badat och grillat. Mycket trevligt! Några dagar efter det blev det Valkebobadet med M och L. Och nu i helgen hade vi besök och badade två dagar i rad, i lördags i Svartåfors och i söndags vid byns egen badplats. Ni som känner oss förstår att det är mycket.
 
Det är svårt som förälder att vara en bra förebild och vi gör så gott vi kan, men Ellen är något tveksam till badandet. Det är lite läskigt. Bäst är att mamma eller pappa bär på henne och då är det ok. Roligast med att bada är att man får äta bulle.

 
Björkebergs eget bad
 
Hej då badet! Ses en annan gång.

 Helgen bjöd alltså på besök och förutom att bada hade vi lyxen att få barnvakt på lördag kväll. Vi unnade oss en taxi in till stan och det till en billigare peng än vi trodde. Tanken var att vi skulle äta en rejäl avsmakningsmeny libanesiskt på Meza, men typiskt nog hade Meza stängt för renovering. Däremot hade Tapas bar och restaurang öppet och där slog vi på stort med Sangría och Flamencomenyn. Och hur gott var inte det? Vi åt som om vi inte sett mat på flera veckor. Egentligen var vi nog rätt mätta efteråt, men vi kunde ändå inte låta bli att ta en efterrätt som avslutning på denna festmåltid. Crème brulee och Spanish Coffee/Irish coffee/espresso/brandy. Creme bruleen var ljuuuuvlig. Efter en långsam promenad runt stan sjönk maten undan, vi orkade någon drink till och promenerade sedan längs med Stångån för att sedan ta oss in till centrum och ta en taxi hem.

Ska vi våga säga att lillfröken vaknade halv åtta på söndagen, pratade en stund och somnade om för att vakna vid halv tio istället? Vi fick alltså sova ut lite längre än vanligt och tog en tur till Boställets vedugnsbageri i Maspelösa för att köpa hem frukostbröd. Mat är livet tycker nog åtminstone mamma och Ellen!

Eftersom Stefan sedan var ledig även måndag drog hela familjen på jakt efter utemöbler nu när utförsäljningarna är i full gång. Ellen läste noga på etiketterna.
 
Och när vi läser 101 dalmatiner hävdar Ellen bestämt att det här är mamma :-O 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar