torsdag 26 juni 2014

Midsommar runt stången

Det har ju gått ungefär två veckor och varför inte uppdatera? :)

Under ett par dagar fick vi besök av Ellens mormor och morfar och vi fick köpa deras bil. Vilken lättnad med två bilar! Äntligen blir det mycket lättare för mamma eller pappa att hitta på något med Ellen när den andra föräldern jobbar. En till bilbarnstol i nya bilen lagom till dagisstart står på inköpslistan :-)

Sedan blev det midsommar även för oss.   Hussepappa började dagen med att jobba, men Ellen och mamma fick sällskap av Tilde, Emil, hundarna och föräldrar till byns midsommarstång. Där tog vi några varv runt stången och Ellen och Tilde bjöd varandra på både banan och päron. 
Hemma i Rönne blev
det sedan grillat följt av smaskig tårta. 

Dagen efter tog vi
 en promenad till Tilde där vi fick titta på kycklingar och äta jordgubbar. Och sedan midsommar har jordgubbar, eller gumba som hon själv säger, blivit en riktig favorit för Ellen. 

Veckan som följde kände mamma att hon behövde lite egentid och for till Tornby för lunch och shopping. På lördagen tittade hela familjen på när farbror B kom i mål efter ett rejält triathlon. Ellen tyckte det var superkul med alla människor och ännu roligare med hunden Sasha.  Tillsammans med Sasha trånade hon efter farbror B:s banan och bulle som han fick vid målgång. Någon bulle blev det dock inte för Ellen, men däremot pizza och... jordgubbar! 

Efter en tur till lekplatsen i söndags for mamma iväg till Högby spa och bad för tre timmars bad, bastu och hamam. Superhärligt! Det hela avslutades med mat på Borensbergs gästgiveri och frozen yoghurt på Frosses. 

Och nu? Nu är mamma och Ellen hos mormor och morfar för att fira mormor som har fyllt år. Födelsedagslunchen intogs igår på jättemysiga Mörtfors pensionat och idag har vi varit i Västervik och ätit på Tant Grön och fyndat Sack n seat, barnbestick och sneakers till Ellen hos Busfröet. 

Vi har det bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar