onsdag 19 november 2014

Mörka november

Vi är trötta. November är tråkig och mörk och energin är låg just nu. Men lite har vi orkat.
 
Lena och Ellen handlade mat och present så fick Lena laga middag till pappan när han kom hem två dagar efter fars dag. Ellen fick träffa pappa dagen efter eftersom han inte kom förrän efter sovdags så middagen intogs på tu man hand av herr och fru vid middagsbordet utan teven påslagen. Det är vardagslyx att ge varandra den tiden. Till chipsen blev det dock ett avsnitt Breaking Bad.
 
Onsdagen ägnades åt ett antal ärenden. Lena for till Kiropraktorakuten för att hjälp med sin onda handled. Det har hängt i sedan i somras då den förmodligen blev överbelastad och nu ligger inte riktigt ben och ligament som de ska. Rygg, nacke och bäcken fick sig också en översyn och nu ska vi verkligen ta tag i det här. Det lär ta tid med tanke på att spänningarna har suttit i ungefär 20 år och de stackars kotorna och nerverna inte mår så bra. Stefan trimmade frisyren lite och numera har Ellen längre hår än sin pappa. Med en banan som färdkost for vi sedan till Flügger och Biltema för att handla grejer till helgens projekt: måla trappräcket.
 
Torsdag och fredag for Lena på kurs (igen!) i Rimforsa. Kursen hette Närvarande förhållningssätt i vården och handlade mycket om Mindfulness, vilket blev en hel del nödvändig repetition för Lena. Mindfulnessen är inte obekant, men den faller lite långt ner i prioriteringslistan ibland trots att den borde stå överst. Det blev hur som helst två dagar av lugn, med god mat, intressanta samtal, fokusövningar, massage och föreläsningar. Har ni aldrig sett Lasse Gustafsson föreläsa så gör det! Vilken fantastisk människa! Storgården i Rimforsa bjöd som sagt på god mat, men också mysiga rum, trevlig personal och omgivning samt en liten present innan vi åkte hem. En hemgjord chokladbit som njöts till ett glas vin tillsammans med Stefan på fredagskvällen.

 

Sedan var det dags att ta tag i trappräcket. Spackla, slipa, grundmåla och måla. Låter ju som att det inte tar tid, men en och en halv dag fick vi ge. Och rätt nöjda är vi med resultatet  :)


 
 
 
Katterna var inte så mycket i vägen som vi trodde. De kurade ihop sig i husses och mattes säng.

Från början hade vi tänkt måla även trappan, men vi la det projektet på is och ställde även in att vi behövde barnvakt. Tur var det för på lördagkvällen vaknade Ellen jätteledsen och mycket gasig i magen. Efter en stund kom både middag och mellis upp. Söndagen var febrig, men kräkfri och hyfsat nöjd om mamma eller pappa kunde bära eller ha Ellen i knät. Till måndagen var allt bra igen och igår var vi tillbaka på Aftonstjärnan. Vi vet inte vad det var, men fort gick det över.

Efter arbetsdag och förskoledag igår så for vi hem till kusinerna för att hämta resesängen, som blivit kvar där sedan förra barnvakteriet och inte kom till användning i helgen. Där blev vi bortskämda med sällskap och middag. Det är trevligt i novembermörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar